Terapija igrom po metodi "Svijet"

individualna terapijska metoda

Što je terapija igrom po metodi ”Svijet”?

Terapija igrom po metodi ”Svijet” je individualni oblik terapije.

Setom za igru koji čine figure ljudi, životinja, biljaka, građevina, prijevoznih sredstava, namještaja i ostalih predmeta iz svakodnevnog života, uz podrušku i vodstvo terapeuta, dijete gradi svoj svijet.

Koja je dobrobit terapije igrom po metodi “Svijet”?

Djeca se od nerješivih situacija, neugodnih osjećaja,  napetosti i stresnih doživljaja oslobađaju igrom.

Njihova potreba je da se uz pomoć terapeuta, u sigurnom okruženju, riješe napetosti, a to im omogućuje gradnja vlastitog svijeta figurama koje svijet čine manje opasnim i pitomijim.

Kako izgleda susret?

Birajući među ponuđenim figurama (ljudi, životinje, biljke, građevine, prijevozna sredstva, namještaj,…) dijete slaže svoj svijet kako ga ono doživljava i shvaća. U izgrađenom svijetu zajedno s djetetom razvijamo igru istražujući ga. Sam proces slaganja često djetetu donosi emocionalno rasterećenje, a terapeutima pruža sliku djetetovih stanja i potreba.

U igri zajednički animiramo figure i odigravamo različite moguće scenarije koji su pokazatelj toga što dijete u stvarnosti proživljava. Na taj se način dijete oslobađa napetosti.

Poželjno je da dijete svoj svijet slaže više puta jer svakim idućim slaganjem je sve bliže rješenju problema koji mu čine teškoće u svakodnevnom životu.

UKOLIKO TREBATE PEDAGOŠKI SAVJET ILI PSIHOLOŠKU PODRŠKU TU SMO ZA VAS

Dogovorite inicijalni sastanak za Vas i Vaše dijete

Nazovite +385 97 736 0367 ili popunite obrazac